Extra leidingen (2) in Schrouw

Onze afvoer van afzuigkap in de keuken komt uit op een centrale leiding in de schouw in ons gebouw. Onze bovenburen zitten op dezelfde leiding. Tevens komt de afvoer van ons toilet op een (andere) leiding in dezelfde shouw. Om reuk (en geluidsoverlast) tegen te gaan, willen we ons ontkoppelen van de centrale leidingen en aparte leidingen (flexible?) naar boven trekken (dus totaal 2 extra leidingen). Er zijn in totaal 3 verdiepingen en de schrouw is bereikbaar op de tussen verdieping. (Oh, ja een terugslagklep in afvoerleiding van de afzuigkap is geprobeerd, maar werkt niet optimaal)

Wat moet er gebeuren

1)(gedeeltelijk) uitbreken van de schouw op 1e verdieping (foto 1: Buitenaanzicht Shouw) De shouw bevindt zich in de CV-Opbergruimte. Romdon de shouw is er een werkruimte van 1 to 2 m.

2)loskoppelingen van huidige PVC (ca. diam 110) pijpen. Afzuigkap en leiding WC.

3)Doorvoeren van nieuwe leiding naar dak of via dak naar 1e verdieping (foto 2: Shouw binnenzijde*). Shouw op 2e verdieping is toegangelijk om de nieuwe leiding ‘over te pakken’

4)Aansluiting maken op ‘shoorsteen’ op het dak van de 3e verdieping. Het dak is toegangelijk, en stelling is niet nodig. Er moet waarschijnlijk wel een ‘gat’ gemaakt worden in de schoorsteen om de leidingen door te voeren (foto 3: shoorsteen op dak).

5)Afwerkingwerkzaamheden: Volledig dichtmaken van de schouw op 1e verdieping (incl. evt. gemaakte gaten in shoorsteen op het dak), en een aparte koker(s) incl. ‘hoedje” op bovenzijde van schoorsteen, inclusief evt.wat kitwerkzaamheden zodat alles goed dicht is.

*Er zijn 2 pvc leidingen te zien, 1 is van het toilet, de 2e is de ‘open’ leiding zoals te zien op foto 1. Deze kan ook gedeeltelijk afgevoerd worden, om evt. extra ruimte te creeeren. De foto van de afvoerleiding van de afzuigkap is niet te zien omdat deze achter de dikke metalen leiding van de CV zit.

Werkzaamheden kunnen in overleg op ieder moment in de week plaatsvinden. Is niet een spoedklus, maar moet wel gedaan zijn voor de herfst en in 1 keer afwerken.

Gaarne een “all-in” prijs en tevens de doorlooptijd vermelden en indicatie wanneer werkzaamheden kunnen beginnen.

 • foto_3_schoorsteen_op_dak.jpg
 • foto_2_Inwendig_Schouw.jpg
 • foto_1_Buitenzijde_Shouw.jpg
 • foto_0_Overzicht_Apt_Complex.jpg

Vakmannen die ingelogd zijn kunnen bijlagen volledig zien


4 reacties Reageer op deze opdracht Geen prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

 • Reactie binnen 20 minuten!
 • Vakmannen in je buurt
 • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


 • Beste,

  Is het mogelijk deze werken te bezichtigen? Op deze manier kunnen wij u een correcte en volledig vrijblijvende offerte opmaken.

  U kan ons altijd bereiken op tel of via mail e-mail

  Mvg

  Duffeleer Eric

  06 juni 2011 21:14

  +1 reactie

Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Afbraakwerken of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht