Afvoer riolering verbeteren

In mijn recent aangekochte woning (bouwjaar +/- 1950) is een een septische put aanwezig. Deze septische put heeft een overloop naar de riolering.

Het toilet spoelt echter niet meer goed door. Enkele maanden geleden heeft een reinigingsfirma deze put leeggezogen en een verstopping naar de riolering verholpen. Dit probleem is echter terug gekomen, het toilet spoelt slecht door en loopt zeer traag weg. Ik vermoed dat er te veel bochten in de afvoerleidingen zitten.

Het grijs water (spoelbak, bad, wasmachine etc.) is rechtstreeks aangesloten op de riolering maar bij een te hoog debiet loopt dit terug in de septische put.

Bij een frequent gebruik van het toilet (bezoek) of veel afvalwater (wasmachine + vaatwasser) stroomt de septische put over.

De septische put en de leidingen naar de riool zitten helaas verwerkt in de vloer van de garage. Deze mag open gebroken worden. Ik zorg zelf voor de verder afwerking.

Graag iemand de situatie kan komen inschatten en een goede afvoer naar de riolering kan maken. De septische put mag indien mogelijk buiten gebruik genomen worden.


2 reacties Reageer op deze opdracht Geen prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

 • Reactie binnen 20 minuten!
 • Vakmannen in je buurt
 • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


 • halo ik wil altijd is komen kijken, en dan kunnen te plaatsen verder bespreken want we kunnen doen aan de situatie. u kan mij altijd berijken op tel

  02 april 2015 13:41

 • arys

  arys

  • Vlekkem

  beste,

  ik kan gerust eens langs komen om de situatie eens te bekijken en dan de werken met u bespreken.

  mvg.

  jurgen a

  31 maart 2015 12:39

Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Badkamer en toilet of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht