4 tips voor een nieuw tuinterras


Bron foto: Pixabay


1. Denk goed na over het ontwerp

In de ontwerpfase is het enorm belangrijk om goed na te denken over bepaalde details die niet meer veranderd kunnen worden. Wil je graag plaats voorzien voor wat extra groen op het terras? Voorzie dan de nodige ruimte voor ingebouwde plantenbakken. Is er nood aan verlichting of elektriciteitsbronnen? Plaats dan de nodige wachtbuizen zodat dit op termijn geen problemen oplevert. Ook de oriëntatie van het terras is uitermate belangrijk indien je veel of weinig schaduw op het terras wenst.


2. Bepaal het soort steen

Niet enkel de prijs is belangrijk bij het bepalen van de steensoort. Je houdt ook best rekening met de typische eigenschappen van de steensoort met betrekking tot de weerstomstandigheden. Zo is het in België een minder goed idee om een steensoort te kiezen die glad wordt bij regenval.


3. Is de gekozen steen goed te onderhouden?

Aangezien het terras vooral gebruikt zal worden tijdens de zomer is een vetplek van de barbecue niet ondenkbaar. Het terrasoppervlak moet dus tegen een stootje kunnen. Controleer daarom altijd of de tegels bestendig zijn tegen de chemische producten die noodzakelijk zijn voor het onderhoud.


4. Professioneel laten plaatsen

Niets zo vervelend als het besef dat jouw dure tegels niet volledig correct zijn geplaatst. Neem daarom steeds een vakman in dienst om risico's te vermijden.
Samen met de vakman kun je onder andere volgende punten samen overlopen om fouten te vermijden:

  • Is er voldoende afwatering voorzien tijdens de plaatsing?
  • Zijn de tegels van verschillende palletten met elkaar vermengd?
  • Is er een voeg vrijgelaten langs muren en hindernissen?
  • Is er voldoende helling van het midden naar de zijkanten?
  • Zijn de tegels droog bewaard voor de plaatsing?

Op zoek naar professionele hulp voor de aanleg van jouw terras?
Plaats je opdracht gratis online en ontvang offerte van verschillende vakmannen.

Plaats een opdracht