7 tips bij schilderwerken


Bron foto: Pixabay


1. Reinigen en ontvetten van de muur

Afhankelijk van de ondergrond gebruik je een andere reinigingsmethode.
Bij pleisterwerk verwijder je het stof best met een zachte borstel en reinig dan met een vochtige doek. Indien de muur sterk vervuild is kan je reinigen met een krachtige ontvetter.


2. De muur afplakken met tape

Door af te plakken krijg je een perfect en strak afgelijnd resultaat. Probeer alles wat beschermd moet worden tegen mogelijke verfspatten af te plakken.
Verwijder de afplaktape altijd vooraleer de verf volledig droog is! Zo voorkom je beschadigingen aan je schilderwerk.


3. Primer aanbrengen

Voor een betere hechting van de verf op de wand én een lager verfverbruik is het essentieel om een basislaag (primer) aan te brengen. Gebruik de juiste primer voor de juiste verf om problemen te voorkomen!


4. Gebruik het correcte vliesbehang

Om kleine scheuren in de muur snel te egaliseren kan je een overschilderbaar vliesbehang gebruiken. Lees hier welk soort vliesbehang geschikt is voor jouw schilderwerken.


5. Verf van hoge kwaliteit

Probeer niet al te veel te besparen op verf aangezien dit de kwaliteit negatief beïnvloedt. Kwaliteitsvolle verf heeft een goede textuur en hecht makkelijker dan goedkope varianten. Het loont dus absoluut de moeite om in goede verf te investeren.


6. Hout moet behandeld worden

De huidige staat van het hout bepaalt welke behandeling nodig is. Gezond hout schuur je best eerst perfect glad, was je af en behandel je met een insecten- en schimmeldodend product.


7. Wat met houtrot?

Indien het te schilderen oppervlak houtrot bevat is het noodzakelijk om dit te verwijderen. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmels in vochtige omstandigheden en zal verder uitbreiden indien het niet behandeld wordt.
Probeer al het houtrot te verwijderen tot op het gezonde hout en herstel met een renovatiepasta. Eens dit hout hersteld is, kan je het schilderen zoals je normaal hout zou schilderen.


Heb je na deze informatie nog steeds een schilderprobleem?
Plaats je opdracht online bij Twizzi en ontvang offertes van verschillende schilders.

Plaats een opdracht