Belangrijke stappen bij schilderwerken

Welke soort verf kies ik?

Informeer vooraf en kies een verfsoort die geschikt is voor het gewenste schilderwerk. Er bestaan verschillende soorten verf, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kies daarom altijd de juiste verf voor het juiste doel.


Hoeveel verf heb ik nodig?

Het aantal liter verf dat nodig is voor een bepaald schilderwerk wordt bepaald door het aantal m² er met een bepaalde hoeveelheid verf geschilderd kan worden. Meet vooraf de lengte van alle wanden die moeten geschilderd worden, vermenigvuldig deze waarden met de hoogte van de wanden en raadpleeg de verpakking. Vergeet niet om de ramen en deuren van de totale oppervlakte af te trekken!

Hou ook rekening met de mogelijkheid om de verf te verdunnen.


Schilderwerken voorbereiden

Niets zo vervelend als het ontbreken van gereedschap tijdens de schilderwerken. Zorg er dus voor dat je het juiste gereedschap in huis haalt. Schakel de elektriciteit uit en verwijder de aanwezige afdekplaatjes van stopcontacten of schakelaars. Veiligheid boven alles! Alles wat kan vuil worden, kan je best afdekken met folie of krantenpapier.


Maak de muur verfklaar

Het overschilderen van een oude verflaag vormt meestal geen enkel probleem. Indien deze verflaag echter in zeer slechte staat is, kan het noodzakelijk zijn om die eerst te verwijderen. Hiervoor gebruik je een krabber om de verf af te schrapen en wat schuurpapier om de muur nadien opnieuw glad en proper te maken.

Reinig de muur na dit proces, zodat alle verfresten verwijderd zijn. Indien de muur enkele oneffenheden vertoont kan het nodig zijn om de muur te plamuren.


Schilderen

Vooraleer het schilderen effectief te beginnen is het nuttig om nog even te controleren of je niets vergeten bent. Overloop hiervoor de Twizzi 7 tips!


Reinigen

Probeer direct na het afronden van de schilderwerken het gebruikte materiaal te reinigen. Opgedroogde kwasten en rollers maken deze taak moeilijker.
Indien de gebruikte verf op basis van olie is, kan je white spirit gebruiken. Verf op basis van water kan je dan weer reinigen met groene zeep.


Heb je na deze informatie nog steeds een schilderpobleem?
Plaats je opdracht online bij Twizzi en ontvang offertes van verschillende schilders.

Plaats een opdracht