Een nieuw terras: hoeveel kost mij dat?

De totaalprijs van een nieuw terras wordt enerzijds bepaald door de arbeid en anderzijds door het materiaal. Hierdoor hangt de totale kostprijs af van de grootte van het terras en het soort tegel. Deze materiaalkost kan oplopen tot 70% van de totale kostprijs.
Hieronder een korte voorstelling van de kostprijs van een volledig nieuw terras.


Bron foto: Pixabay

Voorbereidend werk

Aangezien de kans klein is dat de ondergrond 'tegelklaar' is, zal het voorbereidend werk ook bijdragen tot de totale kostprijs. Afhankelijk van de stabiliteit van de ondergrond moet eerst een twintigtal centimeter diep uitgegraven worden, waarop dan stabilisé gestort wordt. Dit kan bij kleinere terrassen eventueel zelf uitgevoerd worden.

Tegels aankopen

De aankoopprijs van de tegels slokt het meest budget op. Deze prijs wordt bepaald door het formaat, de afwerking en het land van herkomst.
Hoe groter het formaat en hoe complexer de afwerking, hoe hoger de prijs.
Enkele populaire steensoorten:

  • Keramische tegels: 40-150€/m2
  • Natuursteen: 30-100€/m2
  • Betontegels: 18-80€/m2

Tegels laten plaatsen

Het plaatsen van de tegels wordt mede bepaald door bovenstaande tegelkeuze. Enerzijds, bij het plaatsen van kleine tegels zijn er meer stuks nodig om het terras te vullen, waardoor de werkuren oplopen. Anderzijds wordt het plaatsen van grote tegels bemoeilijkt door hun mogelijks zware gewicht, Algemeen wordt genomen dat de kosten van de plaatsing rond de 40 à 50€/m2 bedragen.

Gemiddelde totale kost voor jouw terras: 70€/m2


Nu je de gemiddelde kost weet, wil je misschien weten hoeveel je in jouw situatie zou betalen?
Plaats je opdracht online en ontvang offertes van verschillende vakmannen.

Plaats een opdracht