Het belang van vlotte afbraakwerken


Bron foto: Pixabay


Iets afbreken kan leuk zijn en is vaak eenvoudiger dan iets opbouwen, maar alvorens je aan de slag gaat is het enorm belangrijk om je doel exact te bepalen. Onvoorbereid aan afbraakwerken beginnen is meestal een slecht idee en kan zorgen voor onvoorziene omstandigheden. Beschadigingen aan nutsvoorzieningen zoals water, gas, elektriciteit, omliggende gebouwen of belangrijke steunmuren en –balken die zorgen voor een onstabiele woning kunnen gepaard gaan met hoog oplopende kosten. Deze extra kosten wil je natuurlijk vermijden. Daarom is een goede planning essentieel om de werkzaamheden snel, veilig en accuraat te laten verlopen. Het is eveneens noodzakelijk om zorgvuldig te werk te gaan om de impact op milieu en mens te beperken.

Voorbeeld van wat er kan foutlopen?

Schade aan het huis of omliggende woningen, belangrijke steunmuren en steunbalken die geen schade mogen oplopen, die toch beschadigt worden. Je kan uiteraard ook de nutsvoorzieningen en nutsleidingen zoals water, gas en elektriciteit beschadigen. Hierdoor lopen de kosten nog hoger op dan verwacht en kan je hoogstwaarschijnlijk ook pas later starten met renovatiewerken.

Hoe kan ik mijn afbraakwerken vlot laten verlopen?

Hieronder kun je een aantal tips vinden om jouw afbraakwerken vlot te laten verlopen.

  • Door het opstellen van een doordachte planning kunnen de meeste problemen vermeden worden. Een compleet en goed overzicht van de werkzaamheden is noodzakelijk om niet op ongeziene omstandigheden en verrassingen te botsen.
  • Dankzij een efficiënte en professionele aanpak kan de duurtijd van de afbraakwerken gereduceerd worden tot het minimum. Want geef toe, niemand zit graag in het lawaai en tussen het stof.

  • De afbraakwerken moeten een minimale last hebben voor de aangrenzende woningen en omgeving, dit kan enkel dankzij een gedegen voorbereiding.

  • Het is noodzakelijk om tijdens de werkzaamheden aan de juiste veiligheidseisen te voldoen en rekening te houden met leidingen en schadelijk stoffen. De kans bestaat namelijk dat er schadelijke stoffen aanwezig zijn zoals asbest die een nadelig effect hebben op je gezondheid en het milieu. Deze stoffen moeten op een correcte manier worden afgevoerd.

  • Wanneer de afbraakwerken op een correcte manier zijn uitgevoerd, zal de locatie in nette staat worden achtergelaten. Dit om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan met de volgende werkzaamheden.


Op zoek naar professionele hulp voor uw afbraakwerken in uw regio? Zoek niet verder en plaats je opdracht nu online!

Plaats een opdracht