Voor elke klus… Een andere outfit!

Het klinkt misschien raar, maar toch is dit belangrijker dan je denkt. En net als in de modewereld gaat het in de bouw vaak om de extra accessoires die de outfit afmaken. Zonder deze accessoires is een outfit onaf en zal nooit worden goedgekeurd door de critici en de kenners. Weet u nog niet waar het om draait? Uiteraard gaat het hier niet om mode maar om beschermende kleding en veiligheidsaccessoires. Ieder werknemer die werkzaam is in de bouwsector zou dat moeten weten. Er zijn zelfs strenge regels vanuit de overheid en vakbonden die ervoor zorgen dat zowel werkgever als werknemer zich houden aan de veiligheids- en kledingvoorschriften. In de zogenaamde RI&E (de risico-inventarisatie en -evaluatie) is te lezen onder welke omstandigheden er beschermende kleding moet worden gedragen en welke kleding dit dan zou moeten zijn.

Ook als je een klus als zzp'er doet of als vrijetijdsklusser is het verstandig stil te staan bij de gevaren die er zijn gedurende de werkzaamheden. Zo moet je al snel beschermende schoenen aan tegen zware objecten die op je voeten kunnen vallen. Denk maar aan zware balken of een keukenkastje op het moment dat je een keuken aan het installeren bent. Ga je leidingen vastlassen of juist doormidden zagen? Draag dan altijd een speciale veiligheidsbril. Een veiligheidsbril is al aan te raden op het moment dat je met een zaag aan de slag gaat of op het moment dat je iets moet doen waarbij veel stof of dampen vrijkomen.

Uiteraard is er voor de moderne klusser ook een moderne outfit. Overalls zijn niet vormloos meer en broeken en truien niet meer in één maat verkrijgbaar. Je zult versteld staan van het aanbod van hippe werkkleding. Behalve dat het er beter uitziet dan je misschien verwacht, is het ook nog eens prettiger om in te werken. Je kan je er beter in bewegen, en de meeste kleding zorgen ervoor dat er geen wind doorheen kan, maar wel jouw warme lucht weg kan. Geen gezweet en geen gebibber dus!

Plaats een opdracht