Welk soort vliesbehang is geschikt voor mijn schilderwerken?

Tegenwoordig wordt voornamelijk vliesbehang gebruikt om ruimtes af te werken in plaats van het traditionele behang. Het grote voordeel is dat de lijm hierbij rechtstreeks op de muur en niet op het behangpapier wordt aangebracht. Zo is de kans op luchtbellen veel kleiner.

Er zijn verschillende types vliesbehang beschikbaar, afhankelijk van het beoogde doel van de schilderwerken. Hieronder een kort overzicht:


Renovatievlies

Indien het wegwerken van oneffenheden het primaire doel is, wordt gebruik gemaakt van renovatievlies. Met dit soort behang creëer je een effen oppervlak waarop gemakkelijk geschilderd kan worden. Na het behangen breng je best een primer aan zodat het oppervlak minder doorlaatbaar is. Hierop kan je dan de definitieve verflaag aanbrengen of, indien gewenst, verder behangen.


Voorgeschilderd vliesbehang

Bij een voorgeschilderd vliesbehang is de primerlaag reeds aangebracht, waardoor je rechtstreeks op dit behang verf kunt aanbrengen. Indien het voorgeschilderd vliesbehang de buitenste laag vormt van jouw muurbekleding, is het belangrijk om te controleren of er geen lijmresten op het behang achterblijven.


Decoratief vliesbehang

Dit soort vliesbehang wordt vooral gekozen vanwege het gemak. Na het aanbrengen van dit behang is de wand afgewerkt en hoeft er geen extra primerlaag of verflaag aangebracht worden. Decoratief vliesbehang bedekt ook kleine scheurtjes zodat je direct een afgewerkte muur krijgt.


Lijkt dit allemaal iets te ingewikkeld of ben je op zoek naar een vakman die dit voor jou kan doen?
Plaats jouw opdracht online en ontvang offertes van verschillende vakmannen.

Plaats een opdracht