isolatie plat dak (+ kleine aanpassingswerken)

1) isolatie van het dak (plat dak).

wij wonen in een huis te 2020 Antwerpen dat in de jaren '20 werd gebouwd & hetwelk over een plat ongeïsoleerd dak beschikt (woning werd anno 1997 volledig gerenoveerd, doch vloerplaat & dak bleven ongeïsoleerd !). De dakoppervlakte bedraagt zo'n 100m².

Bedoeling is om de bestaande dakdichting als dampscherm te gebruiken & vervolgens met gebruik van pur-platen en een nieuwe dakdichting een "warm dak" te creëren. Wat de dikte van de pur-platen betreft, zou er even ter plaatse moeten bekeken worden wat de dakrand toelaat (8cm-12cm). Onze gevel achteraan is namelijk volledig beplaasterd met een slanke opstand (zou wel rond het thema van de dakrand even willen bekijken wat mogelijke opties zijn, daar ik benauwd ben dat het verhogen van deze opstand/dakrand achteraan aan het terras een lelijk beeld zou geven --> te bekijken).

OPM: er zijn nog drie items die tegelijkertijd met isolatie - nieuwe dakbedekking moeten geregeld worden:

• Bestaande airco-units --> zo zou ik graag zien gebeuren dat het geluid van de bestaande airco-units (1*living 1ste verdieping + 1*slaapkamer 2de verdieping) op het dak worden 'gedempt' [zou willen bekijken of deze niet op één of andere geluidsisolerdende 'mat' kunnen geplaatst worden].

• Installatie bijkomende airco-units + dakluchtaanvoer  in samenspraak met onze airco-installateur, zou er op 2 plaatsen - zijnde de kinderkamers - een bijkomende unit moeten geplaatst worden. De afwatering van deze airco-units moet gebeuren ahv van pompje en leiding door dak EN voor het verluchtingssysteem moeten er nieuwe dakdoorvoeren voorzien worden.

• Naast maken van nieuwe dakdoorvoeren, dient ook bekeken te worden hoe we de bestaande schouwen op een zo thermisch verantwoorde manier gaan bekijken. Er zijn twee bestaande schouwen, waarvan er slechts één daadwerkelijk dient voor onze haard. De tweede schouw zou moeten worden afgebroken (doch vooraleerst moet bekeken worden of deze geen verluchtingsfunctie heeft van de technische ruimte & er zal sowieso ook een elektrische verluchting - badkamer - moeten worden herleid)

2) Hernieuwing uittimmering van de dakgoot aan de voorgevel.

De 'sierlat' die bevestigd is/was aan dakgoot viel begin dit jaar gedeeltelijk naar beneden. De dakgoot zelf is aan de gevel verankerd via houten blokken (+/- 1 blok per 40cm) & de 'sierlat' die naar beneden viel, vulde de spatie die voormelde houten blokken veroorzaakte op. Heb laten nazien & goot zit nog steeds stevig vast DUS betreft louter 'estetische' renovatie (nieuwe sierlat + opschuren + verven)

3) de verankeringsijzers van de afvoerbuizen aan de achtergevel kwamen enkele weken terug uit de gevel. Hoewel de afvoerbuis nog intact is zou deze asap opnieuw moeten verankerd worden in de gevel.

=> Bijgevolg zoek ik een dakwerker die, op relatief korte termijn, bovenstaande zaken ['herstelling' dakgoot/afvoer + isolatie van dak] in orde kan brengen


12 reacties Reageer op deze opdracht Geen prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

 • Reactie binnen 20 minuten!
 • Vakmannen in je buurt
 • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


 • BVBA Kaan

  BVBA Kaan

  • Berchem (Antwerpen)
  6 beoordelingen

  Beste, om u een zo correct mogelijke offerte te bezorgen ben ik genoodzaakt om de werken ter plaatse te komen bekijken. Je kan mij vrijblijvend bereiken op mijn gsm nr telof laat jullie contact gegevens weten dan zal ik jullie zelf contacteren om verder af te spreken. Vr.grtz, Wesley ga ook eens naar onze web site www dewinter-renovatiewerken .be beste prijs en kwaliteit verzekerd

  22 augustus 2013 19:26

 • Geachte,

  Indien u interesse hebt kan u ons bereiken via

  www.rad-dakwerken.be, of tel

  Gelieve u gegevens door te geven en onze verantwoordelijke zal u contacteren voor een vrijblijvende offerte.

  Wij doen ook volledige renovatie !

  mvg.

  RAD Team

  19 augustus 2013 15:10

 • Beste,

  Wij zijn als een van de weinige een bedrijf dat is gespecialiseerd

  in platte daken met meer dan 35 jaar ervaring met snelle service.

  Graag maken wij voor u een vrijblijvende offerte, stuur ons een email en wij kunnen voor u een scherpe prijs maken.

  Ook kunt ons bereiken op tel of kijk op

  www.epdmspecialist.be

  Met vriendelijke groeten

  De EPDM-Specialist

  Geregistreerd aannemer

  19 augustus 2013 16:03

 • Geachte,

  Onze firma is gespecialiseerd in dit soort van werken.

  Graag zouden wij deze opdracht voor u uitvoeren.

  Voor een vrijblijvende prijsofferte kan u steeds bellen naar nr tel of mailen naar e-mail

  Met vriendelijke groeten,

  Peter

  19 augustus 2013 10:01

 • Beste,

  Wij kunnen de werken voor u doen aan scherpe prijs-kwaliteit al meer dan 20j ervaring, voor een vrijblijvende offerte graag contact gsm tel of laat uw gegevens na via prive bericht

  Mvg

  Www.fdtconstruct.be

  19 augustus 2013 11:01

Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Daken en dakgoten of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht