Offertevraag: afdichten schoorsteen + verstevigen binnenkant

Beste,

Onlangs hebben we onze schouw (stuk boven het dak) afgebroken. Alle stenen bleken los te liggen, wat mogelijk gevaarlijk was voor voorbijwandelende voetgangers. We wonen in een rijhuis in Heverlee, net buiten de ring. Het huis ligt vlak naast het voetpad en de weg.

Na het afbreken van de schouw hebben we zo goed als mogelijk de laatste rij stenen verstevigd met cement. Daarna hebben we er een groot plastic overgelegd dat we goed vastmaakten. We hebben foto's gemaakt maar kunnen deze via dit formulier niet meesturen helaas.

Uiteraard is dit geen permanente oplossing. De schouw wordt helemaal niet meer gebruikt, dus mag definitief afgesloten worden, maar daar hebben we een professional voor nodig.

Kunt u ons een offerte opmaken met een kort (een zinnetje is genoeg) woordje uitleg over jullie aanpak? Als ik de daken in de buurt bekeek zie ik dat veel huizen hetzelfde probleem hebben: sommige schouwen werden netjes afgedekt met een plaat of ingepakt met zink, maar ik zag ook constructies met roofing bv.

Verder maken we ons wat zorgen over de stevigheid van de schouw aan de binnenkant. De opening is niet erg groot en is in twee gedeeld door een gemetst tussenschot. Ook hier is het metswerk niet zo goed. Als jullie hier een oplossing voor hebben, dan horen we dit graag en mogen jullie ook meteen een extra korte offerte bijvoegen. We hoorden oplossingen met een soort sok die in de opening wordt gebracht en dan wordt verhit zodat deze dan heel stevig wordt, maar waarschijnlijk zijn er nog andere mogelijkheden.

Alvast bedankt voor uw reactie en met vriendelijke groeten,


4 reacties Reageer op deze opdracht 1 prijsindicatie

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

 • Reactie binnen 20 minuten!
 • Vakmannen in je buurt
 • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


 • bouwwerken maes

  ***

  Prijsindicatie opgegeven

  bouwwerken maes

  Identiteitskaart niet gecontroleerd
  • mol
  28 beoordelingen

  Ik gaf je een prijsindicatie van €*.***,**

  01 september 2016 13:29

  +3 reacties

Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Daken en dakgoten of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht