wasmachine AEG herstellen (klein probl)

AEG wasmachine Lavamat Souplesse 12

ca. 8-9 jaar oud.

Werkte altijd perfect.

Net even van watertoevoer afgesloten geweest omdat we de kraan achter het toestel eens moesten gebruiken (anders nooit).

Per ongeluk ingeschakeld terwijl die nog niet terug aan de kraan hing. Daarna wel onmiddellijk terug aangesloten maar sindsdien doet de wasmachine het niet meer. Foutmelding "E10". Volgens handleiding = geen watertoevoer. Heb de kraan gecheckt en het filtertje in de toevoerbuis-aansluiting nagekeken.

Ik ken heel weinig van die dingen (en ben ook niet zo handig). Maar volgens mij zou de machine gewoon ontlucht moeten worden of zo (lucht getrokken omdat die even ingeschakeld was terwijl die niet aangesloten was). In handleiding vind ik er echter niets van terug. Misschien is het iets heel simpel (voor de machine afgekoppeld en terug aangekoppeld werd, werkte de nog perfect).

Ik zoek iemand die dit kan nakijken en herstellen. Voorwaarde: het moet binnen een budget van 125 euro kunnen (werk + materiaal). Anders koop ik toch wellicht beter een nieuwe?

Een handige harry die ernaar wil/kan komen kijken?: -)

---

update tel - ik heb het (tot mijn verbazing) zelf opgelost (of toch bijna)

Ik heb de gok erop gewaagd om gewoon de toevoerslang te vervangen. Resultaat: machine trekt water, en doet voor het overige ook alles normaal! Alleen lekt het een beetje ter hoogte van de aansluiting (op zich niets dramatisch maar na een wasprogramma van 2, 5 uur staat er toch een grote plas ...).

De oorspronkelijke darm was een kabel met een (mechanische) aquastop / waterblock (en volgens mij zit daar het probleem). De vervangslang was een heel gewone, goedkope standaardslang. Nu denk ik toch maar terug een "deftige" slang te bestellen. Evenwel, zo een slang met aquastop kost blijkbaar tussen de 80 en 100 euro. Een slang zonder, kost heel wat minder. Ben ik eigenlijk verplicht terug zo'n slang met aquastop te nemen? Of mag dat normaal gesproken ook gewoon een normale zijn? Of kan ik de aquastop resetten? (heb dat eens opengeschroefd, en het is zo'n geval met sponsjes. Ik denk dat dat stuk in een emmer heeft gezeten die uiteindelijk is volgelopen. Water is via de naden in de buitenwand gelopen, en dat heeft de aquastop wellicht geactiveerd...)


3 reacties Reageer op deze opdracht Geen prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

  • Reactie binnen 20 minuten!
  • Vakmannen in je buurt
  • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Elektriciteit of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht