Plaatsen nieuwe verwarmingsketel.

Ik heb gebouwd in 1995 en met uitzondering van 6 m gasleiding heb ik alle technische installaties zelf geplaatst. Ook de gaswandketel, een Vaillant VC 242 E Turbo, en de bijhorende concentrische schoorsteen. Bij het schoonmaken van deze ketel heb ik vorig weekend een zeer kleine lekkage aan de warmtewisselaar ontdekt. Die zal er ook vorige winter wel al geweest zijn, want heb toen frekwenter water bijgevuld dan de winters voordien.

Ik heb nu de keuze: warmtewisselaar (en meteen ook branders) vervangen (ongeveer 275 EUR) of nieuwe condensatieketel (heb overigens hoofdzakelijk vloerverwarming).

Ik zou graag mijn nieuwe condensatieketel en concentrische schoorsteen zelf plaatsen maar dan betaal ik 21% BTW en mis ik belastingvermindering en premies. Is er een vakman die hier een win-win situatie wil van maken? M.a.w. ik plaats alles zelf en de vakman komt nadien keuren en factureert zodat ik op 6 % BTW kom en belastingvermindering en premies heb. De vakman mag hier uiteraard zijn boterham aan verdienen maar het is de bedoeling dat ikzelf toch ook aanzienlijk goedkoper uitkom dan zelfplaatsing met 21% BTW en zonder belastingvermindering of premies.


4 reacties Reageer op deze opdracht Geen prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

  • Reactie binnen 20 minuten!
  • Vakmannen in je buurt
  • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Verwarming, water en gas of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht