Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Badkamerrenovatie

Een badkamer is 1 van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Na verloop van tijd dringt een badkamerrenovatie zich dan ook onvermijdelijk op. Wat zijn de grote voordelen van zo’n renovatie? En hoeveel betaal je gemiddeld voor zo’n project? Ontdek het in dit artikel!

 

Waarom kiezen voor een badkamerrenovatie?

Er zijn verschillende goede redenen om je badkamer te renoveren. Hieronder een overzicht met de voornaamste voordelen van een badkamerrenovatie:

  • Lagere energiefactuur: renoveer je jouw badkamer? Dan geniet je hierna van een lagere energierekening dankzij nieuwe leidingen, energiezuinige verwarming, extra isolatie, …
  • Minder vochtproblemen: in een oudere badkamer zijn schimmels, loskomende wand- en vloertegels, vochtplekken, … schering en inslag. Door je badkamer te renoveren maak je snel komaf met dergelijke vochtproblemen.
  • Frisse uitstraling: een badkamer met nieuwe tegels, sanitaire toestellen, meubels, … is een lust voor het oog. Zo tover je je oude badkamer om in een echte blikvanger van je woning.
  • Hogere woningwaarde: een nieuwe badkamer doet de waarde van je woning flink stijgen. Wil je je huis of appartement later verkopen? Dan kan zo’n fraaie badkamer een extra argument zijn om potentiële kopers over de streep te trekken.

 

Prijs badkamerrenovatie

Ben je benieuwd naar de totale prijs van een badkamerrenovatie? De kosten hangen vooral af van de oppervlakte en het gewenste luxeniveau. Gemiddeld mag je rekenen op een richtprijs van € 5.000 à 25.000 (excl. btw, incl. plaatsing) als je de badkamerrenovatie laat uitvoeren door een specialist.

TIP: de totaalprijzen van badkamerspecialisten kunnen flink verschillen. Daarom contacteer je best meerdere aannemers actief in je buurt!

 

badkamerrenovatie