Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schrijnwerk

Denk je aan nieuwe ramen en deuren voor jouw huis? Schakel dan zeker een ervaren schrijnwerker in voor een kwalitatieve uitvoering. Wat valt er allemaal onder schrijnwerk en hoeveel kost het je doorgaans? Dit én meer lees je in dit artikel!

 

Wat omvat schrijnwerk?

Heb je het over schrijnwerk? Dan is er een onderscheid tussen binnen- en buitenschrijnwerk. Een kort overzicht:

  • Buitenschrijnwerk: hier gaat het om de ramen en deuren in je buitengevels. Populaire materialen zijn PVC, hout, aluminium en staal, in combinatie met hoogrendementsglas.
  • Binnenschrijnwerk: binnen gaat het mogelijk om het plaatsen van binnendeuren, parket, houten trappen, … Schrijnwerkers zijn zelfs in te schakelen voor maatwerk meubels in je huis.

 

Prijs schrijnwerk

De kosten voor schrijnwerk zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de gekozen materialen, toepassingen, beglazing, … Zo kosten standaard raamkozijnen bijvoorbeeld € 100 – 520 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) en ben je voor een buitendeur al gauw € 1.400 – 5.000 (excl. btw, incl. plaatsing) kwijt.

Daarnaast verschillen de arbeidskosten ook van schrijnwerker tot schrijnwerker. Gemiddeld kan je uitgaan van € 25 à 60 per uur. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van de ervaring van de vakman.

 

schrijnwerk