Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Terras en oprit

Bij een terras of oprit kan je kiezen uit een brede waaier aan mogelijkheden qua materialen, stijlen, afwerking, …  Wat zijn de meest voorkomende opties en hoeveel kosten ze per m²? Ontdek het hier!

 

Terras aanleggen

Een terras aanleggen kan met vele verschillende materialen. Denk aan natuursteen of betonnen tegels, houten of kunststof terrasplanken, klinkers of kasseien, … Zelfs gegoten beton of een steentapijt is een optie. Wat je ook kiest: hou goed rekening met je budget, woonsituatie en persoonlijke wensen.

Ook zijn er per materiaal bepaalde aandachtspunten om rekening mee te houden, zoals het vereiste onderhoud van houten planken. Een vakman geeft je graag advies over hoe je jouw terras best gebruikt en wat je nodig hebt voor een lange levensduur.

TIP: zorg voor een mooie tuinaanleg of tuinonderhoud om optimaal te kunnen genieten van je terras.

 

terras

 

Oprit aanleggen

Aangezien een oprit een groot effect heeft op de uitstraling van je hele woning, is het gekozen materiaal ook hier van groot belang. Hiervoor kies je klinkers, tegels, grind, beton of grasdallen. Met klinkers heb je de grootste keuzevrijheid op vlak van uitvoeringen, maar grind is dan weer goed waterdoorlatend. En waar beton ideaal is voor een moderne uitstraling, zijn grasdallen een erg duurzame en natuurlijke keuze.

 

oprit

 

Prijs terras en oprit

Gemiddeld kost het aanleggen van een terras en oprit € 25 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Die prijs hangt grotendeels af van de gekozen materialen, voorbereidende werken, de ondergrond en de moeilijkheidsgraad van de klus. Voor prijzen op maat vergelijk je best vakmensen actief in jouw buurt.