Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isoleren

Isolatie is onmisbaar in je woning. Dat komt omdat je door te isoleren veel bespaart op je energiefactuur. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten blijft. Daarnaast heeft isoleren nog meerdere voordelen als minder tocht, een constante binnentemperatuur en minder geluidsoverlast. Er zijn verschillende plekken in je woning die je kan isoleren: het dak, de vloer, de muren, de ramen, …

 

Soorten isolatie

isoleren materialen

Isolatie is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Welke isolatie het meest geschikt is, hangt af van de toepassing (vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, …), je woning, je voorkeuren en je budget. Hieronder een aantal vaak voorkomende soorten isolatie:

  • Volgens uitvoering: isolatieplaten, isolatiedekens, inblaasisolatie, spuitisolatie, isolatieglas…
  • Volgens materiaal: glaswol, steenwol, XPS, EPS, PUR, houtwol, celullose…
  • Volgens doel: thermische isolatie, geluidsisolatie, akoestische isolatie…

 

Prijs isoleren

Wat kost het nu om je woning te isoleren? Die prijs kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals wat je laat isoleren, het isolatiemateriaal, de isolatiemethode, het te isoleren oppervlak… Doorgaans zal de prijs om te isoleren tussen € 15 en 150 per m² (excl. btw en incl. plaatsing) liggen. Er zijn wel verschillende premies waarop je aanspraak kan maken wanneer je je woning laat isoleren.

 

isoleren