expertise van de verwarmingleidingen

Ik schrijf u in mijn hoedanigheid van syndicus van de residentie edinburgh.

In dit gebouw heb ik problemen bij de verwarmingsinstallatie en we willen graag een neutrale externe firma een revisie laten uitvoeren op alle leidingen: het problem is als volgt:

Ondertussen zitten we al jaren met een situatie dat ik tijdens de winter mijn appartement niet kan verwarmen maar toch een totaal onrealistische hoge afrekening in de bus krijg. Op mijn vraag is de firma DEROLIC nu langs geweest (op mijn kosten) om de situatie te bekijken. Vooreerst hebben ze ook gedacht dat de pomp kapot was. De pomp is gloeiend heet en toch zijn de radiatoren koud in huis.... Het differentiaal tussen de temperatuur van de pomp en de koude uitgaande leidingen is bijgevolg onrealistisch groot en de meter registreerd dus ook totaal onrealistische verbruikswaarden. Na vervanging van de pomp door een nieuwe was het resultaat echter hetzelfde..... Na verder zoeken heeft DEROLIC moeten vaststellen dat de collector onder de pomp (het water vloeit van bovenaf komende van de ketel via de circulatiepomp naar de collector) - (zie bijgevoegde foto) vrijwel volledig vestopt was met vervuiling die van de ketel komt. Waarschijnlijk gezien ik het allerlaatste en onderste appartement ben vanaf de ketel en de collector het allerlaatste stuk onderaan de toevoer vanaf de ketel is, heeft de vervuiling zich daar verzameld, zoals in een sifon. In welke mate dit veroozaakt is door gebrekkig onderhoud door ISB van de verwarmingsinstallatie blijft de open vraag...... De hoge druk op de leidingen doordat de pomp blijft draaien zonder resultaat heeft gezorgd voor lekken en occidatie aan de collector en de verbindingsstukken onder de pomp. (ook te zien op de foto). In de laatste drie jaar is de pomp tweemaal vervangen....

De originele installateur heeft oorspronkelijk een spruitstuk voorzien onderaan de collector om de leidingen van het gebouw te kunnen spoelen maar gezien de meter 402 ervoor geplaatst is zou meter 402 alle spoelwater registreren en zou ik de enige zijn die betaal voor het spoelen van alle leidingen... Het lijkt er echter op, gezien de verstopping, dat dit nooit of alleen lang geleden door de onderhoudsfirma is gebruikt.

Resultaat:

Deze verstopping heeft, naast het feit dat mijn appartment jarenlang niet te verwarmen viel, jarenlang geleid tot verkeerde meetstaten waardoor de kosten voor verwarming niet correct zijn verdeeld en tot ongemak en reparatiekosten die ikzelf heb betaald maar eigenlijk ten laste moeten gelegd worden van de gemeenschap. Quid of deze schade kan doorgerekend worden aan de firma die onvoldoende of gebrekkig onderhoud van de verwarming heeft gedaan.


2 reacties Reageer op deze opdracht Geen prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

  • Reactie binnen 20 minuten!
  • Vakmannen in je buurt
  • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Verwarming, water en gas of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht