Renovatieproject te Mechelen

Voorgevel:

geen veranderingswerken vereist, op dak

Doorsnede van huis:

uitbreken deuropening terras die uitgeeft op nieuwe eetkamer + plaatsen deur en steunbalk + plaatsen nieuwe scheidingsmuur op zolderverdieping + plaatsen 4 veluxramen achterkant + 2 nieuwe veluxramen voorzijde

verdieping 1:

Verwijderen badkamer + slopen muren tussen bureel en badkamer en tussen bureel en gang/woonkamer waarbij steunbalken moeten gestoken worden in de gecreerde openingen tussen badkamer en bureel en bureel en gang/woonkamer.

Verleggen van de nutsvoorzieningen/aansluitingen/afvoeren naar c.v. ruimte en zo verder naar verdieping 2 en zolder. Ook doortrekken van gasleiding naar woonkamer om open haard op gas te kunnen aansluiten (wordt ook een dubbelwandige buis gestoken naar dak toe voor afvoer gassen). Verplaatsen c.v. ketel + afvoer naar c.v. ruimte.

Gelijk brengen van vloerniveau bureel en stuk gang met badkamer om zo één geheel te kunnen vormen tot de eetkamer met trapje naar de woonkamer (2 treden).

Plaatsen tussenmuur. De ruimte die hierdoor gecreeerd wordt, is voorzien om doormiddel van een sas een w.c. te plaatsen. In de sas wordt een wasbakje voorzien om de handen te wassen. In toilet wordt een luchtafvoersysteem voorzien met nawerking op de lichtschakelaar. Plaatsen van 2 deuren om geheel af te werken. Over deze ganse ruimte wordt nieuwe vloerbedekking voorzien + nieuwe plafonds geplaatst.

In deze nieuw gecreeerde ruimte wordt ook de elektriciteit vernieuwd.

Verdieping 2:

Dit verdiep wordt opnieuw ingedeeld in 2 royale kamers met aparte badkamer.

Slaapkamer 2:

Uitbreken muur tussen slaapkamer 2 en naastliggende kamer en plaatsen nieuwe muur met deur, toemaken oude opening van naastliggende kamer. Doortrekken nutsvoorzieningen en afvoeren vanuit c.v.ruimte 1’ste verdiep naar 2’de verdiep. Plaatsen douche + evt. Ligbad + wc + lavabo + plaatsen muurtje tussen douche en evt. Ligbad. Plaatsen nieuw plafond in beide ruimten.

Slaapkamer 1:

Maken van aparte ruimte in slaapkamer 1 met deur om een badkamer te creeeren doormiddel van Gyproc-muren. Doortrekken nutsvoorzieningen/afvoeren vanuit slaapkamer 2 naar deze ruimte. Installeren van w.c./ lavabo/douche/evt. Ligbad in badkamer + afkoppelen 1 verwarmingselement in slaapkamer 1 en leidingen doortrekken naar badkamer met installatie van nieuw verwarmingselement. Hier worden geen nieuwe plafonds voorzien.

Op dit ganse verdiep wordt de electriciteit vernieuwd en aansluitingen voor internet, kabel en telefonie voorzien.

Zolderverdieping:

Uitbreken van de bestaande muren is reeds gebeurd (nu dus één open ruimte met uitzondering van de muur van de toekomstige dressing die nog aanwezig is)

Openbreken bestaande vloer wegens aantasting draagbalken door memel en steken van nieuwe balken naast degene die te zwaar zijn aangetast+bestrijding memel in bestaande balken.Plaatsen geluidsisolatie tussen balken en plaatsen nieuwe vloerbedekking.

Plaatsen van 2 scheidingsmuren in gyproc+geluidsisolatie. 1 tussen slaapkamer en nieuw te creeeren badkamer en 1 tussen badkamer en washok. Hierbij worden openingen voorzien voor evt. Schuifdeuren. Plaatsen trap naar nieuw te creeeren mezzanine + plaatsen schuifdeur ingang slaapkamer en dressing.

Verplaatsen van leidingen van de verwarming en herplaatsen van bestaande elementen + 2 nieuwe elementen voor badkamer en washok.

Doortrekken van nutsvoorzieningen/afvoeren vanuit 2’de verdiep naar zolderverdieping.

Plaatsen van douche/ligbad/lavabo’s en w.c. in nieuwe badkamer

Nieuwe electriciteitskast in washok waaruit de vernieuwe electriciteit vertrekt naar 2’de verdiep en zolderverdieping. Nieuwe toevoerkabel te trekken vanuit meterkast begane grond. Ook op de zolderverdieping wordt nieuwe electriciteit+ internet+ telefonie+ kabel voorzien.

Bovenop de dressing/washok/badkamer en stuk slaapkamer (totaan 2’de spont van dak) wordt een mezzanine voorzien met een ballustrade. Hier wordt ook nieuwe vloerbedekking voorzien+ aansluitingen elektriciteit + telefonie + internet.

De keuze van vloerbedekking in het ganse huis wordt een beuken vloer met een dikte van 21 mm om voldoende draagkracht te hebben.

Dak:

Volledige vernieuwing van het bestaande dak en zijn dakbedekking (alleen 2 hoofdsponten blijven staan). Dakbedekking wordt een stormpan type 44 oud latems rood, onderdak te voorzien als tevens isolatie die aan de normen voldoet. Er worden 6 veluxen gestoken (2 vooraan + 4 achteraan).

Dit ganse geheel wordt afgewerkt met gyprocplaten.

 • Huis_juni_2010_001.JPG
 • zolderverbouwen_055.JPG
 • zolderverbouwen_054.JPG
 • Huisplannen_005.JPG

Vakmannen die ingelogd zijn kunnen bijlagen volledig zien


54 reacties Reageer op deze opdracht 2 prijsindicaties

Bg step 2

Ook gratis offertes en reacties ontvangen? Plaats vrijblijvend je opdracht

 • Reactie binnen 20 minuten!
 • Vakmannen in je buurt
 • Beoordeel het uitgevoerde werk

Deze opdracht is afgelopen


 • Renovatie Advies

  ***

  Prijsindicatie opgegeven

  Ik gaf je een prijsindicatie van €**.***,**

  08 oktober 2010 19:44

 • BESTE Is het mogelijk om ter plaatse af te spreken voor een vrijblijvende offerte mvg tm construct

  tel/www.tm-construct.be

  06 april 2011 14:05

 • RD TRECO bvba

  RD TRECO bvba

  • Merksem

  Beste,

  Wij kunnen langs komen voor vrijblijvende offerte, wij zijn geregistreerd voor alle werken uit te voeren, hebt u interesse in laat ons dan weten vi, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u

  29 maart 2011 12:01

 • groep t&t

  groep t&t

  • antwerpen

  beste,

  graag willen wij eerst een afspraak maken om de werken terplaatse te mogen komen bekijken.indien u wenst kunnen wij u ook aantonen van reeds uitgevoerde werken als referentie bij vorige klanten waar u gerust informatie kan opvragen van onze vakmanschap.

  met vriendelijke groeten

  groep T&T

  tekl: tel

  20 maart 2011 11:00

 • BGC bvba

  BGC bvba

  • Wilrijk (Antwerpen)
  2 beoordelingen

  Beste,

  voor gratis prijs offerte moeten wij eerst naar u langskomen en alles goed zien en opmeten. kunt u met ons contacteren

  e-mail of tel

  mvg

  Eric

  BGC bvba

  07 maart 2011 21:59

 • Geachte,

  graag maken wij voor U een gratis en vrijblijvende offerte, U kan mij steeds contacteren voor afspraak via GSM tel of via mail e-mail

  Met vriendelijke groeten

  Gijsegom Eddy

  08 oktober 2010 10:21

 • Schilderwerken FB

  Schilderwerken FB

  • Wachtebeke

  ook een schilder nodig?

  08 oktober 2010 18:44

 • Beste, indien u vloertegels, wandtegels, parket, laminaat zoekt. Aarzel dan niet mij te contacteren wij hebben een zeer ruim aanbod.

  e-mail

  Mvg Yves

  08 oktober 2010 21:41

 • Beste,

  Om een correcte en volledig vrijblijvende offerte te kunnen leveren is het beter de werken te bezichtigen.

  U kan hiervoor altijd contact met ons opnemen op tel of via mail e-mail

  Mvg

  Duffeleer Eric

  09 oktober 2010 13:50

 • Beste,

  ik kan de afbraakwerken uitvoeren.

  Mvg,

  BERK

  DECC-solutions

  tel

  tel

  e-mail

  14 oktober 2010 14:11

Wil je ook reageren? log in of registreer als vakman

Gelijkaardige opdrachten

Bekijk opdrachten in de rubriek Bouwen en verbouwen of bekijk alle opdrachten

Wil jij ook offertes en reacties van vakmannen krijgen voor je opdracht?

Plaats een opdracht

Plaats een opdracht