Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Keukenrenovatie

Heeft je keukeninfrastructuur z’n beste tijd gehad? Wil je je keuken groter maken? Of matcht de stijl van je huidige keuken niet langer met de rest van je woning? Overweeg dan een keukenrenovatie.

 

Waarom je keuken renoveren?

Een keukenrenovatie uitvoeren heeft veel voordelen. Het biedt je de mogelijkheid om…

  • te investeren in nieuwe, energiezuinigere apparatuur.
  • de oppervlakte van je keuken aanzienlijk uit te breiden (bv. door muren uit te breken).
  • je werkoppervlak te vergroten met bv. een kookeiland.
  • relatief goedkoop een geheel nieuwe keuken te creëren (bv. keukenkastjes schilderen).

Kortom, een keukenrenovatie is de geschikte manier om een nieuwe, modernere keuken in huis te halen zonder al te grote kap- en breekwerken. Dit is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar het doet ook de waarde van je woning gevoelig stijgen!

 

Keukenrenovatie: mogelijkheden

keukenrenovatie

Welke werken kan je allemaal uitvoeren bij een keukenrenovatie? We overlopen enkele mogelijkheden:

  • Oppervlakte vergroten: vind je die wand tussen je keuken en woonkamer storend? Dan kan je die uitbreken om een groter ruimtegevoel te creëren. Let wel, wees er zeker van dat je niet met een draagmuur te maken hebt.
  • Keukeneiland plaatsen: heb je een muur verwijderd en is er nu veel extra ruimte? Dan kan je een geriefelijk, modern keukeneiland plaatsen. Zo creëer je meer werkbare oppervlakte. Een echt voordeel voor wie graag urenlang in de keuken aan de slag is!
  • Keukenkasten renoveren of vervangen: zijn je keukendeuren nog in goede staat? Maar wil je ze toch wat opfrissen? Dan helpt een nieuw laagje verf. Ook handgrepen zijn snel te vernieuwen. Ze lijken misschien niet essentieel, maar nieuwe handgrepen geven je keuken meteen een nieuwe look.
  • Spatwand aanpassen: door jarenlang intensief gebruik van de keuken kan je spatwand behoorlijk vuil worden. In die mate dat je het niet meer zo makkelijk kan afwassen. In dit geval is een nieuwe spatwand een goed idee. Veelgekozen materialen zijn inox, natuursteen, glas, keramische tegels, …
  • Keukenblad renoveren of vervangen: vetstoffen, sauzen en andere etenswaren zullen na een tijdje onuitwisbare sporen nalaten op je keukenblad. Composiet, graniet, hout, beton, …: de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Onze tip? Kies een onderhoudsvriendelijk en makkelijk afwasbaar materiaal.
  • Nieuwe spoelbak plaatsen: verander je je keukenblad? Maak dan van de gelegenheid gebruik om ook je spoelbak te vernieuwen. Kies je bijvoorbeeld voor een industrieel ogend betonblad? Dan is een zwarte spoelbak in composiet of inox een stijlvolle aanvulling op je gerenoveerde keuken.
  • Nieuwe keukenapparaten plaatsen: zijn je oude keukentoestellen dringend aan vervanging toe? Dan is een grondige keukenrenovatie het ideale moment om nieuwe apparaten te plaatsen. Wil je energie besparen? Kies dan steevast voor keukenapparatuur met een goed energielabel.

 

Besparingstip: hou je budget goed in de gaten!

De prijs van een keukenrenovatie ligt in principe aanzienlijk lager dan de prijs van een volledig nieuwe keuken. Toch raden we je aan om op voorhand een bepaald budget vast te leggen en daar zo min mogelijk van af te wijken. Je kan jezelf namelijk verliezen in de beschikbare materialen, apparaten, afwerkingen, accessoires, … De prijs van je renovatie is dan ook sterk afhankelijk van wat je precies allemaal wil veranderen in je keuken.